Open menu

Tuinbranche Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 66

Kredietverzekering

Geen zorgen over klanten die hun rekening misschien niet betalen.

Is uw klant wel kredietwaardig? En houdt deze klant zich wel aan de betalingsafspraken? Een faillissement of niet-betalende klant kan een grote impact hebben op de continuïteit van uw organisatie. Wat als u uw facturen wel betaalt, maar uw klanten die van u niet?

Geen enkel bedrijf zit te wachten op facturen die niet betaald worden. Het is alleen moeilijk te voorspellen welke afnemers hun facturen niet gaan betalen. Gaat u nieuwe markten of landen betreden? Vanwege de afstand en vreemde omgeving is het voor u als ondernemer lastig te beoordelen hoe de kredietwaardigheid en reputatie van de importeur is. U heeft minder grip op het betaalgedrag van uw klant.

Een kredietverzekering beschermt uw bedrijf tegen niet-betalende klanten en faillissementen in de binnen- en buitenland. U ontvangt informatie over de financiële gezondheid van uw klant, professionele incasso en schade-uitkering als uw klant zijn facturen toch niet betaalt. Op die manier blijft uw cashflow gewaarborgd en vermindert u de risico's.
 

De markt heeft op dit moment meerdere oplossingen op het gebied van kredietverzekeringen. Op deze manier is er altijd een oplossing die perfect past binnen uw organisatie en manier van werken, de op-maat-oplossing. Zo is er een product voor bedrijven met een omzet tot EUR 10 miljoen, een volwaardig product met eenvoudige voorwaarden, maximale dekking, flexibel incasso en ruimte om een pakket op maat samen te stellen. Verder bestaat er ook een kredietverzekering om exportrisico’s af te dekken. U moet daarbij denken aan het debiteurenrisico, landen- en politiekrisico of het valutarisico.

 

Wij gaan graag met u in gesprek om te bepalen welk product het beste past in uw organisatie.

In veel gevallen ontstaan wanbetalingen bij klanten met wie u een stabiele, langdurige relatie heeft opgebouwd. Het is dus lastiger te voorspellen welke klant uw factuur niet gaat betalen. Met behulp van een kredietverzekering, ook wel debiteurenverzekering genoemd, verzekert u zich tegen niet-betalende klanten en faillissementen in binnen- en buitenland en houdt u controle over de continuïteit van uw organisatie.

De kredietverzekering bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

  • Kredietinformatie – Controle van de kredietwaardigheid van uw (toekomstige) klanten.
  • Debiteurenbeheer – Dekking wanneer uw afnemer failliet gaat.
  • Incasso – Incasso bij niet-betalende klanten.

 

Natuurlijk kent u als ondernemer uw klant het beste. U weet als geen ander hoe waardevol goede klantrelaties zijn. Als die ene klant net iets meer tijd nodig heeft om zijn rekening te betalen, wilt u die ruimte ook kunnen geven. Bij de kredietverzekering van Tuinbranche kan dat: u bepaalt zelf wanneer u een klant ter incasso aan de verzekeraar overdraagt. Zo houdt u zelf de controle over openstaande vorderingen.

 

Ook wat betreft het eigen risico heeft u keuze. Tot een bedrag van € 15.000 per klant biedt de Tuinbranche Kredietverzekering bescherming. Uw eigen risico is standaard 10%. De datum waarop u de klant ter incasso overdraagt, bepaalt de hoogte van uw eigen risico. Wilt u uw klant tegemoet komen en stelt u overdragen uit, dan wordt uw eigen risico hoger en onze bijdrage in de incassokosten lager. In onderstaande tabel ziet u wat dit precies betekent.

Overdracht incasso, faillisement of surceance van betaling

Vergoeding minus eigen risico

Bijdrage kosten incasso

ingang dekking t/m vervallen factuur

90%

100%

1 t/m 60 dagen na vervaldatum factuur

90%

100%

61 t/m 90 dagen na vervaldatum factuur

75%

100%

91 t/m 120 dagen na vervaldatum factuur

50%

50%

vanaf 121 dagen na vervaldatum factuur

0%

0%

De kosten van de Tuinbranche Kredietverzekering zijn overzichtelijk en beginnen bij €100,- per maand. De maximale schadevergoeding is afhankelijk van de pakketkeuze.

 

Er bestaan binnen deze verzekering vier verschillende pakketten met elk een vast premiebedrag per kwartaal. De hoogte van de maximale schadevergoeding per jaar bepaalt de hoogte van de premie. U kiest zelf het pakket dat het beste aansluit op uw wensen; zo weet u precies waar u aan toe bent.

Pakketkeuze    Maximale schadevergoeding per jaar    Premie per kwartaal
Pakket 1 € 30.000,- € 300,-
Pakket 2 € 50.000,- € 500,-
Pakket 3 € 75.000,- € 750,-
Pakket 4 € 100.000,- € 1.000,-

Heeft u nog geen betalingservaring of kredietinformatie? Voor slechts € 20,- per debiteur vraagt u bij ons een kredietlimiet op. Genoemde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting of btw, kredietlimieten zijn niet in de premie inbegrepen.

Direct offerte aanvragen


Lid van de Tuinbranche?
Iets voor u?

Voor bedrijven met een jaaromzet tot € 10 miljoen

✓ Verzekert vorderingen in de Benelux en Duitsland tot € 15.000 per afnemer

✓ Zelf de premie kiezen, al vanaf € 100 per maand!

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten via 010- 288 49 66 of stuur ze een e-mail.